Mystička, ktorá žila len z Eucharistie: Maria Domenica Lazzeri

Maria Domenica Lazzeri sa narodila v talianskej Capriane 16. marca 1815. Bola najmladšia z piatich detí, ktoré sa narodili obchodníkom Margarete a Bartolovi Lazzeri. Avšak, Bartolo zomrel v roku 1829 na pneumóniu. Strata otca mala hlboký vplyv na jeho najmenšie dieťa.

Detstvo Marie bolo pokojné a veľmi jednoduché ako väčšina, až do chvíle, keď jej otec zomrel. Ľudia povedali, že od tohto momentu sa začalo zhoršovať jej zdravie a začala jej mystická cesta. Vyskytli sa nevysvetliteľné fyzické choroby a ona sa rýchlo oslabila. Zároveň sa však jej duchovnosť začala veľmi zintenzívňovať.

Počas skorých rokov dospievania bola povestná jej láska a súcit s chorými a trpiacimi. Modlila sa a držala prísny pôst. Počas obdobia, keď boli epidémie bežné, Maria pomáhala každému, kto bol chorý a potreboval jej pomoc bez ohľadu na svoje vlastné zdravie.

Keď mala Maria 17 alebo 18 rokov, celá oblasť bola nakazená tým, čo sa nazývalo „grippe“. (bola to forma chrípky.) Ľudia, ktorí prežili sa zotavili do jedného až dvoch týždňov. Toto sa nevzťahovalo na Mariu. Mladá žena bola neustále chorá viac ako rok a napriek tomu trávila nespočetné množstvo hodín, pomocou o miestne chudobné rodiny.

Maria mala lásku k čítaniu o životoch svätých. Obzvlášť sa jej páčilo čítať diela sv. Alfonza de Liguori, ale najviac milovala úvahy o utrpení a smrti Pána Ježiša.

Dňa 15. augusta 1833, keď mala Maria viac ako 19 rokov, bola opäť upútaná na lôžko a lekári si mysleli, že „grippe“ ju opäť napadla. Ale nebolo to tak. Maria od tohto momentu bola pripútaná na lôžko po zvyšok svojho života. Od toho dňa Maria začala veľmi trpieť. Dostala stigmy, rany Krista, nemohla spať, ani jesť či piť. Jediná vec, z ktorej mohla žiť, bolo sväté prijímanie.

Maria Domenica Lazzeri až do svojej smrti o 14 rokov neskôr, žila na lôžku a bola úplne imobilná. Jej ruky, nohy a jej rebrá vykazovali hlboké rany. Rany obklopujúce hlavu boli rovnaké, ako prepichnutia po tŕňovej korune. Maria každý piatok trpela Kristovou obetou, potila krv a z jej rúk, nôh a boku sa liala krv. Jej tvár bola krvavá z kvapkajúcich „tŕňových“ rán a ona v realite zažívala skúsenosť blízkosti smrti zakaždým, keď to pre Ježiša znášala.

Okrem stigiem bolo zaznamenané, že v októbri 1935 Maria náhle zmizla z postele. Maria bola úplne ochrnutá no bola preč. Hľadali ju všade v dome, ale bezvýsledne. Ona proste zmizla preč.

O osem a pol dňa neskôr sa Maria náhle objavila v posteli, ležiac v rovnakej pozícii, ako bola naposledy videná. Nie je to „len“ o bilokácii, ale aj o skutočnom „zmiznutí“. Jej pastor zaznamenal, že Maria bola prepravená anjelmi cez rozsiahle priestory hôr a údolí aby navštívila svoje stigmatizované „sestry“ Mariu von Morl a Kreszentiu Nierklutsch. S Bohom sú možné všetky veci.

Maria Domenica Lazzeri, podľa správ lekárov, nejedla nič za posledných 14 rokov svojho života. Jej jedinou výživou bola svätá Eucharistia. Zomrela 4. apríla 1848.

Jej proces beatifikácie sa začal v roku 1943. Dokumenty, ktoré sa týkali Mariinej príčiny svätosti boli však počas 2. svetovej vojny stratené alebo zničené, čím sa proces beatifikácie zastavil. Odvtedy sa ich však veľa podarilo obnoviť a v roku 1995 bol opäť jej proces otvorený. Bola vyhlásená za „Servant of God“ Božiu služobníčku a v súčasnosti sa skúma jej „hrdinská cnosť“.

Božia služobníčka, Maria Domenica Lazzeri, oroduj sa za nás.

Zdroj: Mystic of the church

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *