Ako boli cukrovinky Ferrero Rocher inšpirované Pannou Máriou

Málokto tuší, keď rozbaľuje alebo daruje populárne čokolády a cukrovinky s lieskovcovými orieškami zn. Ferrero, že boli pomenované po mieste mariánskych zjavení.

Sladká pochúťka v balení zo zlatej fólie značky Ferrero Rocher je viacvrstvá cukrovinka, ktorá sa javí ako nejaká čarovná záležitosť priamo z čokoládovej továrne Willyho Wonku. Jediný celý pražený lieskový orech, obalený v oblátkovej škrupine naplnenej čokoládou, ktorá je zhora posiata ďalšími kúskami lieskovcov.

Tieto čarovné čokoládky však boli inšpirované nie detskou knihou Roalda Dahla, ale samotnou Pannou Máriou.

Keď taliansky výrobca čokolády Michele Ferrero uviedol lahôdku v roku 1982 na trh, verí sa, že ju nazval po Roche de Massabielle – Rocher, po skalnej jaskyni, ktorá označuje miesto, kde sa v Lurdoch vo Francúzsku zjavila Božia matka svätej Bernadete.

Povrch čokoládovej dobroty pripomína a má podobný povrch ako skaly v Lurdoch. Miesto, ktoré malo zvláštny význam pre samotného Ferrera, ktorý zomrel v roku 2015 vo veku 89 rokov.

Zbožný katolík, Ferrero bol známy svojou silnou oddanosťou Panne Márii. Pri oslave 50. výročia založenia svojej spoločnosti povedal: „Za úspech Ferrera vďačíme Panne Márii v Lurdoch; bez nej nemôžeme urobiť takmer nič.“

Ferrero ako tretí najväčší výrobca čokolády na svete, pociťoval nesmiernu vďačnosť a vždy si bol vedomý, že má byť za veľa vďačný. Cukrovinky Ferrero Rocher spolu s Nutellou, Kinder a Tic Tac priniesli v roku 2016 obrat viac ako 10 miliárd dolárov.

Ferrero sám hovoril, že každoročne putoval do Lúrd, pričom cestoval aj so svojím vrcholovým manažérom. Organizoval tiež návštevu svätyne pre svojich zamestnancov a mal sochu Panny Márie umiestnenú v každom z jeho 14 výrobných závodov na celom svete.

Zdroj: Aleteia.org

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *