„Nechajte ju tak, kým nezomrie.“ ..no dievčatko prežilo..

Životný príbeh o Melisse Ohden začal  pred 40 rokmi v lone jej matky. Lekári si mysleli, že to bude len jeden z niekoľkých tisícov potratov vykonaných v USA každý deň. Avšak dieťa sa narodilo živé a zúfalo chcelo žiť.

Devätnásťročná matka Melissy nechcela ísť na potrat, ale myslela si, že nemá na výber. Celá rodina, na čele s jej vlastnou matkou tlačila na takéto konečné riešenie jej tehotenstva. Keď sa rozhodla pre potrat, myslela si, že je v piatom mesiaci tehotenstva, avšak  bola už v siedmom.

Potrat Melissy Ohden

Melissa dostala injekciu soľného roztoku, ktorý  ju mal spáliť zvnútra a spôsobiť, že sa narodí mŕtva. Keď sestry uvideli živé dieťa, nemohli vyjsť z údivu. Jednou z nich bola aj pravá Melissina biologická babička, ktorá nariadila „nechajte ju tak, kým nezomrie.“ Našťastie jej kolegovia nič z toho neposlúchli a o dievčatko sa postarali. O tri mesiace neskôr sa Melissa adoptovala do láskyplnej kresťanskej adoptívnej rodiny.

Jej biologická matka počas potratu dostala anestéziu a po prebudení bola presvedčená, že všetko išlo podľa plánu. Po mnohých rokoch sa však stretla s pravdou.

Melissa objavuje pravdu

Lekári tvrdili, že kvôli pokusu o potrat bude dievča trpieť slepotou, hluchotou a mentálnou retardáciou. Žiadna z ich prognóz nefungovala, nič z toho sa nepotvrdilo. Melissa je úplne zdravá žena, manželka a matka dvoch dcér. Jej staršia dcéra sa narodila v tej istej nemocnici, kde mala byť Melissa potratená. Chcela ukázať, že život môže prekonať smrť.

Melissa si bola vedomá toho, že bola adoptovaná, ale dozvedela sa o okolnostiach svojho narodenia až v štrnástich rokoch. Ako teenagerka nemohla zvládnuť túto správu, hľadala únik v alkohole, spadla do bulímie. Zúfalo chcela nájsť svojich biologických rodičov. Myslela si, že je jedinou osobou, ktorá sa narodila v dôsledku neúspešného potratu. Až v neskorších rokoch sa dozvedela, že podobný osud sa stal viac než 44 – tisícom Američanov.

Hľadanie biologickej rodiny

Dôležitú úlohu v živote Melissy začala hrať viera v Boha a fakt, že On sám chcel, aby sa narodila na svet. Cítila vďačnosť za dar adoptívnej rodiny, ktorá ju celú dobu podporovala. Napriek tomu cítila, že nemôže prestať hľadať biologických rodičov.

Podarilo sa jej získať adresu biologického otca a napísať mu list. Nikdy naň nedostala odpoveď a adresát zomrel krátko potom. Zo svojej biologickej rodiny, ktorá tento list našla, sa dozvedela, že nikdy nespomenul potrat svojho dieťaťa, ktorému sa ani nesnažil zabrániť. Raz povedal: „Urobil som niečo, za čo sa nesmierne hanbím, ale nikdy nepoviem čo to bolo.“

Po štyridsiatich rokoch našla svoju matku. Po e-mailoch a listoch prišiel čas stretnúť sa tvárou v tvár. Melissa nechcela nikoho obviňovať, ale odpustiť a objať ženu, ktorú nikdy predtým nevidela.

Stretnutie s matkou

Obe pri stretnutí plakali po veľmi dlhú dobu. Melissina matka mohla konečne držať svoju dcéru v náručí, objať svoju vnučku Oliviu a zaťa Ryana. Ukázalo sa, že Melissa má sestru, Jennifer, druhú dcéru jej biologickej matky, s ktorou sa veľmi rýchlo stali priateľkami.

„Je mi to tak ľúto, že som odtiaľ neutiekla,“ povedala biologická matka Melissy. V nasledujúcich rokoch som veľmi často premýšľala o potrate môjho dieťaťa a snívala som o tom, že moje dieťa bude žiť. Stretnutie s mojou prvorodenou dcérou bolo ako zázrak. „Viem, že nikdy nebudem pre ňu úplne matkou, ale dúfam, že mi dovolí byť súčasťou jej života,“ povedala Melisse počas rozlúčky. „Túžim, aby to tak bolo. Nemám žiadnu víziu, ako to urobiť, ale viem, že odteraz môžeme hľadať spôsoby.“

Odpustenie

Melissa odpustila nielen svojej matke, ale aj svojej babičke, ktorá ju chcela nechať pomaly zomierať. Hovorí, že toto rozhodnutie jej umožnilo pokračovať bez zármutku, ale s vďačnosťou za život.

Vďaka svedectvu Melissy sa mnohé ženy v ťažkej situácii rozhodli porodiť svoje deti. Mnohé z nich jej za to ďakujú. Preto je dôležité o tom hovoriť. Dokedy ešte chceme mlčať, tam, kde je potrebné hovoriť ba priam kričať? Kričať za tých, ktorí sú bezbranní a nedokážu to ešte sami?Ak by mali títo ľudia priamo postihnutí potratom právo hovoriť o interupcii, stojí za to vedieť, že Melissa je jednou z nich, ktorá je absolútne proti.

Zdroj: pl.Aleteia.org

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *