Zatknutý františkán

Polícia vo Washingtone zatkla štvoricu ochrancov života – informuje poľské Radio Maryja. Previnenie týchto prolife aktivistov bolo, že vošli do potratovej kliniky a chceli ženy odradiť od zamýšľaného ukončenia tehotenstva.

K incidentu došlo v sobotu 26. mája 2018 ráno o 9.00 hod. Do potratovej kliniky Capital Women’s Services, nachádzajúcej sa na  6323 Georgia Ave, NW, Washington, DC, vošlo štvoro pokojných ochrancov života – páter Fidelis Moscinski a tri ženy Lauren Handy, Adele Gilhooly a Baby Jane Doe. Chceli sa rozprávať s matkami, ktoré tam prišli, aby ukončili životy svojim nenarodeným deťom.

Aktivisti sa pokúsili dať ženám kvety. Na červených ružiach boli pripevnené kartičky s kontaktom na stredisko, ktoré pomáha matkám v ťažkej situácii. Vonku sa modlilo 15 ľudí a držali transparenty

Tento skutok sa nepáčil personálu potratovej kliniky. Zavolali políciu, ktorá požiadala aktivistov, aby opustili budovu. Keď odmietli, boli zatknutí.

“Títo naši kolegovia tam potichu a pokojne rozprávali s matkami a tými, ktorí ich tam priviedli a ponúkli im ruže, ako symbol života,” vysvetľuje kňaz Stephen Imbarrato, ktorý je v organizácii Priests for Life /Kňazi za život/ a bol už predtým zatknutý za taký istý skutok vo februári 2018 a uznaný súdom ako nevinný.

Zadržané ženy neskôr prepustili na slobodu; nebolo proti nim vznesené obvinenie. No františkán páter Moscinski však bude musieť ísť pred súd.

Títo prolife aktivisti svedčia, že jedna žena si zrejme rozmyslela v ten deň zamýšlaný potrat.

Projekt Red Rose Rescues je podľa vzoru svetoznámej kanadskej aktivistky Mary Wagnerovej, ktorá strávila skoro 5 rokov života vo väzeniach za pokojné pokusy zachrániť ženy a ich deti od násilného potratu.

Wagnerová, ktorá nie je momentálne vo väzení, má za svoje snahy súdne pojednávanie 12. júla 2018 v Toronte.

Zdroj: TVP info a LifeNews

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *