Päť dôležitých vecí, ktoré povedal Pán Ježiš o modlitbe

Z mnohého učenia, ktoré nám Pán Ježiš zanechal, jedným z najsilnejších bol jeho príklad modlitby. On nielen učil svojich učeníkov modliť sa, ale najdôležitejšie bolo, že sám bol príkladom, aby ostatní mohli nasledovať jeho kroky. Čo kázal, to aj robil.

Evanjeliá sú plné ponaučení o modlitbe, ktoré nás vyzývajú na prehodnotenie nášho modlitbového života. Tu je päť veľmi dôležitých ponaučení, ktoré nám dal Ježiš o modlitbe, ktoré môžeme začať praktizovať už dnes.

 

  1. Modlite sa bez túžby byť videný

A keď sa modlíte, nebuďte ako pokrytci, ktorí sa radi postojačky modlievajú v synagógach a na rohoch ulíc, aby ich ľudia videli. Veru, hovorím vám: Už dostali svoju odmenu. Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti.

(Matúš 6, 5-6)

 

  1. Zmierte sa pred modlitbou s ostatnými

Keď teda prinášaš dar na oltár a tam si spomenieš, že tvoj brat má niečo proti tebe, nechaj svoj dar tam pred oltárom a choď sa najprv zmieriť so svojím bratom; až potom príď a obetuj svoj dar.

(Matúš 5, 23-24)

 

  1. Modlite sa pred akýmkoľvek dôležitým rozhodnutím

V tých dňoch vyšiel na vrch modliť sa a strávil celú noc v modlitbe s Bohom. Keď sa rozodnilo, zavolal si učeníkov a vyvolil si z nich Dvanástich, ktorých nazval apoštolmi.

(Lukáš 6, 12-13)

 

  1. Nemodlite sa prázdnymi frázami

Keď sa modlíte, nehovorte veľa ako pohania. Myslia si, že budú vypočutí pre svoju mnohovravnosť.

(Matúš 6, 7)

 

  1. Buďte odvážni a verte, že Boh odpovie na vašu modlitbu

Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.

(Marek 11, 24)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *