Ženy a anjeli – nezvyčajné puto priateľstva

Anjeli vo videniach veľkých mystičiek  (Marcello Stanzione)

Hoci by sa mohlo zdať, že zázraky a nadprirodzená realita majú miesto len v rozprávkových knižkách, svedectvo viacerých svätcov nás intenzívne presviedča o opaku.

Ich život, a zanechané diela sú dôkazom, že zázraky a realita neba je nielenže pravdivá, ale že je skutočnejšia ako viditeľná realita, v ktorej žijeme. Pre svoje mystické zážitky a „odtrhnutosť od reality“ boli vo svojej dobe mnohí svätci považovaní za podivínov a čudákov. Dnes však, s odstupom času, vieme, že hlboké priateľstvo s Bohom, ktoré im odkrývalo tajomstvá neba, sa stalo prameňom živej vody aj v časoch, keď Cirkev strádala.

Nádherné opisy vzťahu svätých, blahoslavených či Božích žien s anjelmi teraz približuje aj kniha Anjeli vo videniach veľkých mystičiek od známeho Marcella Stanzioneho, ktorá v týchto dňoch vychádza v kníhkupectve Zachej.sk.

Kniha nie je len opisom niečích zážitkov. Jej zmyslom nie je byť len informačným kanálom sprostredkujúcim informácie. Práve naopak. Spomína ženy, v ktorých mnohokrát môžeme spoznať aj seba. Čím hlbšie sa do knihy začítame, tým intenzívnejšie si uvedomujeme ľudskosť a jednoduchosť mystičiek.  Zisťujeme, že nejde o superhrdinky, ktorých sa bolesti a problémy tohto sveta netýkajú. Naopak. Niektoré sú „až príliš ľudské“. Príliš ako my.  Vďaka tomu sa kniha stáva pozvánkou vstúpiť do rovnakej duchovnej hĺbky a dôvery Bohu.

Kniha Anjeli vo videniach veľkých mystičiek, je publikáciou, v ktorej sa šesťdesiat svätých žien delí o svoje nadprirodzené zážitky s anjelmi. Nahliadnuť tak môžeme do duchovného života sv. PerpetuiCecílie, Kataríny Alexandrijskej, sv. Hildegardy z Bingenu, Terézie z Ávily, bl. Imeldy Lambertini, bl. Veroniky z Binaska, ale aj Terézie Neumannovej, Matky Serafiny Micheli a mnohých ďalších.

Dozvieme sa, napríklad, že Boh si sv. Gemmu Galgani vyvolil za svoju dôverníčku až do takej miery, že ju s radosťou a často navštevoval prostredníctvom anjela. Skrze neho dokonca Gemma posielala svojmu spovedníkovi, o. Garmánovi listy, v ktorých mu vylievala svoje srdce. Jej anjel strážny sa stal jej najlepším priateľom. A hoci nie vždy jej adresoval iba vľúdne slová, ale častoval ju aj pokarhaniami a výčitkami, jeho blízkosť bola pre ňu tými najmilšími chvíľami.

Nielen príbeh sv. Gemmy Galgani, ale aj ostatných svätíc spomenutých v tejto knihe, je autentickým svedectvom, ktoré v srdci človeka dokáže spôsobiť to, čo nič iné.

Kniha je cirkevne schválená.

Knihu Anjeli vo videniach veľkých mystičiek si môžeme  kúpiť na Zachej.sk.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *