Liečba založená na učení sv. Hildegardy

Otázka:

Dobrý deň, mám na vás veľkú prosbu o radu. Som matkou troch detí (5 r., 4 r. a 4 mesiace). Už po prvom pôrode som mala veľké zdravotné problémy, ktoré vtedy odzneli. Ale vrátili sa opät po druhom pôrode a už neodišli. Mám reumatickú artritídu a stále sa to zhoršuje. Kedže dojčím (synček má teraz 4 mesiace), tak liečbu liekmi zatiaľ nechcem podstúpiť. Preto som našla alternatívu, ale nie som si tým istá. Ide o liečbu založenú na učení sv. Hildegardy. Našla som na internete obchod www.hildegarda.sk, a nakontaktovala sa s nimi. Pán mi odporúčal tabletky Piloreum (majú ich len v kamennej predajni v Nitre, alebo potom rakúšania ich predávajú. Tieto doplnky vyrábajú v Rakúsku), ktoré som už aj začala užívať, s tým, že po 8 dňoch by som mala cítiť zlepšenie. Teraz to je už 3 týždne čo ich jem, ale zatiaľ nevidím u seba vôbec žiaden účinok. Pripisujem to tomu, že som nemohla držat pôst, ktorý je predtým potrebný.) Mamina niekde zachytila, že lieky, alebo vyz.doplnky cez internet, ktoré majú duchovný podklad nie sú dobré. Môžu mať vplyv na náš duchovný život, alebo nám privodiť iné problémy. A tak teraz neviem čo si mám o tomto myslieť. Máte s týmto obchodom skúsenosť vy? Neviem, či to mám užívať. Práve som si chcela doobjednať ďalšie balenia, aby som absolvovala celú tú kúru. Ale teraz neviem. Nechcem si ublížiť ešte viac ak tieto produkty nie sú dobré. Ak neviete poradiť, na koho si myslíte, že by som sa mohla obrátiť? S pozdravom Barbora.
Odpoveď: 
Milá Barbora, vo všetkom treba rozlišovať. Hildegarda bola vyhlásená za svätú a preto v jej liečebných metódach asi nebude nič okultné. Jej postupy pre dnešnú dobu spracoval istý lekár, a odvoláva sa na prirodzené princípy, nie na nejaké živly alebo energie, čiže nič zlé duchovné v nej nevidím.
Či všetko z toho zodpovedá aj klasickej medicíne neviem. O konkrétnom používaní takýchto prípravkov sa môžete poradiť aj so svojím lekárom, aby sa nezanedbalo niečo, čo je podľa odborníkov potrebné nepremeškať. Z pohľadu kresťanstva však voči hildegardinej medicíne niet čo namietať. Ale ani tie najlepšie lieky nevyliečia všetky choroby, pretože mnohé choroby majú pôvod, príčiny alebo spúšťače psychické a duchovné. Na to netreba zabúdať. Choroby sú varovné ukazoavatele, ktoré nás majú viesť klásť si otázky a nielen ich potláčať. Otázky, či niečo vo vzťahoch a prístupoch nie je v poriadku.
Či nenosím v sebe negatívne myšlienky, emócie, nezotrvávam v hriechoch, v strachu, neodpustení, neprijatí atd… alebo či som sa neotvoril pre mágiu, čary, okultizmus alebo psychotronické liečiteľstvo.
Veľa svetla Ducha Svätého.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *