Nadprirodzené javy v mojom živote

Otázka:

Predovšetkým ďakujem dôstojný pán za Váš záujem o môj problém, ktorý je v mnohom podobný problému, ktorý opísala vo vojom e-maili Mária. Súvisí s mojou dcérou, ktorá má asi od februára problémy, s ktorými si nevieme rady. Spočiatku opisovala problémy v práci. Boli takého druhu, že sme si ich nevedeli vysvetliť. Cítila okolo seba akési pole, ktoré nepríjemne vplývalo na druhých ľudí. A týmto poľom akoby oberala o energiu ľudí okolo seba. Vnímala tiež preskakovanie iskier medzi ňou a kolegami, medzi jej topánkami a podlahou, taktiež spomínala časté vypadávanie elektronických zariadení. Raz napríklad prešla okolo sklenených dverí, v ktorých následne prasklo sklo. Ona v dôsledku týchto javov neskutočne trpela, pretože kolegovia tieto javy spájali s ňou, a aj keď jej to dávali najavo len v náznakoch, predsa tam boli akési indície z ich strany, ktoré moja dcéra vnímala veľmi negatívne. Toto by nás však ani neznepokojovalo natoľko, ja som toto všetko pripisovala len jej duševnému stavu, pretože  prežívala a stále prežíva veľmi ťažké životné obdobie. Myslela som si, že si to všetko len namýšľa a nakoniec také preskakovanie iskier medzi ľuďmi je bežný jav. Naposledy však prišla s príhodou, ktorá viac menej potvrdzuje, že hovorí pravdu, a že tieto neprirodzené javy sú pravdivé, dokonca sa stupňujú. Dopisovala si so svojim kolegom prostredníctvom emailov. A k jednotlivým mailom pribudli vety a slová, ktoré nenapísal ani jeden z nich, dokonca tieto slová pribudli niekoľkokrát. Nepamätám si tieto slová presne, ale som ich videla na vlastné oči. Citujem aspoň to, na čo si spomínam. (Ona totiž tieto e-maily vymazala a zatiaľ jej nechcem našu korešpondenciu spomínať, preto sa jej nechcem ani pýtať na presné znenie týchto slov.

Citujem:…………………………………………… „Bože to je utrpenie

………………………………………………..odpusť

…………………………. ďalšie slovo si nepamätám

…………………………………. dúfam“.

V ďalších e-mailoch slovo „dúfam“ už nebolo. No musím povedať, že toto nás veľmi zaskočilo. Medzitým sme začali jej problém riešiť prostredníctvom psychiatra. Jej diagnóza je asi depresia, ale po všetkých tých udalostiach stále neviem, či je to len depresia a či nezanedbáme niečo, čo by sme mali možno riešiť inak.  Nechcem sa tu veľmi rozpisovať a tým Vás oberať o čas (Mnoho udalostí som tu ani nespomenula. Boli tam aj návštevy u ľudí, ktorí ju akože kontaktovali s jej anjelom strážnym. (Bolo to ale až potom ako sa tieto javy začali objavovať.). Bola by som rada, keby som od Vás dostala aspoň akési usmernenie, ako by sa táto situácia mala riešiť ďalej.

 

Odpoveď:
Ďakujem za dôveru, nechápem, čo má s psychológiou praskanie skla alebo objavovanie sa nenapísaných slov… Nechápem, ako v tomto môže psychologia pomoct.
Potrebuje duchovnú pomoc ale určite nie len ísť na sv. omše a modliť sa ruženec.
Je potrebné najprv urobiť podrobnú anamnézu jej situácie a potom je možné stanoviť
duchovnú terapiu, pokánie, pracovať na zmene zmýšľania a obrátení sa ku Kristovi.
Takéto veci nie je možné riešiť cez maily a internet, to je možné len osobným pohovorom.
Skúste si vo svojom okolí nájsť kňaza, ktorý sa modlí za vnútorné uzdravenie a oslobodenie, alebo prípadne ísť za exorcistom, aby v tom Vašej dcére pomohol. To neznamená, že nutne potrebuje exorcizmus, ale exorcisti sa v takýchto situáciách vyznajú.
Prípadne by ste mohli niekedy prísť aj za mnou na pohovor.
Pavol Hucík

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *